Холодець з курки
Приготування:
Почищену і промиту курку, розрізану на частини, залити холодною водою (на 1 кг курятини 1,5 л води) і варити 1,5—2 год. Додати цибулю, моркву, лаврового листа, перцю, солі та варити при повільному кипінні до готовності курки.Потім вийняти, нарізати її невеликими шматочками.
Желатин попередньо розмочити у воді та розчинити в процідженому курячому бульйоні. На дно спеціальної форми покласти нарізані варені яйця і фігурно нарізану моркву. Зверху яєць і моркви покласти нарізану курку, залити охолодженим курячим бульйоном з желатином і поставити у холодне місце для застигання.
Перед подаванням на стіл холодець з формою занурити на 5—6 сек. в теплу воду і викласти на тарілку нижньою частиною догори.
Iнгредієнти:
курка | 1 кг |
яйця | 3 шт. |
ріпчастої цибулі | 40 г |
моркви | 70 г |
желатину | 20 г |
лавровий листок | 1 шт. |
запашного перцю | 0,25 г |