Курка по-французьки
Приготування:
Копчене сало нарізати кубиками і обсмажити у великій сковороді. Додати шматочки курки і обсмажити їх до золотистого кольору. Посолити, поперчити. М’ясо перекласти на блюдо для запікання.
На сковороду, де смажилося м’ясо, вилити бульйон, додати вино, розмарин, петрушку, цедру лимона, мід. Суміш довести до кипіння, помішуючи. Курку залити цим маринадом і запікати у духовці протягом 2-х годин.
Курку подавати з горошком, морквою, грибами, картоплею і чорним хлібом.
Iнгредієнти:
курки (філе, ніжки) | 900 г |
копченого сала | 100 г |
яловичого або курячого бульйона | 250 мл |
білого вина | 150 мл |
цедра лимона | 1/2 |
меду | 1 ч. л. |
консервованого горошку | 2 б. |
консервованої моркви | 1 б. |
консервованих грибів | 1 б. |
сіль та перець | |
розмарин | |
петрушка |