Курка, тушкована з чорносливом
Приготування:
Масло і нарізане соломкою коріння селери покласти на сковороду, поставити на вогонь. Коли масло закипить, покласти сиру курку, розрізану на порції. Обсмажити її разом зі селерою, підливаючи потрохи води, щоб не підгоріла остання.
Коли курка добре обсмажиться, покласти її разом зі селерою в каструлю, залити бульйоном, звареним з потрухів курки, посолити і варити приблизно 40 хвилин. 1 столову ложку масла і 1 столову ложку борошна підсмажити до золотистого кольору, розбавити бульйоном з-під курки, влити оцет, додати цукор, закип’ятити.
Покласти в соус чорнослив, заздалегідь (4-5 годин) замочений в кип’ятку. Залити цим соусом курку.
Iнгредієнти:
велика курка | 1шт. |
топленого масла | 150г |
морква | 1шт. |
селера | 1шт |
бульйону | 3 скл. |
оцту | 1ст.л. |
цукру | 2ст.л. |
чорносливу | 200 г |
Для заправки:
топленого масла | 1ст.л. |
борошна | 1ст.л. |
сіль на смак |