Курка в гірчичному соусі
Приготування:
Курку випатрати, промити і розділити на порції. Посолити і натерти олією. Помістити в духовку і засмажити, часто поливаючи соком, що виділився, або невеликою кількістю води. Поки курка смажиться, приготувати з потрухів бульйон і дати йому як слід википіти.
З масла і борошна приготувати підливку для соусу, розвести її склянкою бульйону, додати туди гірчицю, оцет і сметану і прокип’ятити. Жовтки змішати з невеликою кількістю соусу і додати до решти соусу.
Проварити соус на дуже слабкому вогні або на паровій бані, доки він не загустіє. Приправити на смак сіллю і щіпкою цукру. Цим соусом облити готову страву з курки і прокип’ятити на дуже слабкому вогні.
Iнгредієнти:
Курка
курка | 1 шт. |
вершкового масло або маргарину | 2-3 ст.л. |
олія | |
сіль |
Соус
вершкового масла або маргарину | 1 ч. л. |
борошна | 1 ч.л. |
гірчиці | 1 ч.л. |
курячого бульйону | 1 скл. |
сметани або кислого молока | 1/2 скл. |
оцту | 1 ч.л. |
жовтки | 2 шт. |
щіпка цукру | |
сіль на кінчику ножа |